Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), în parteneriat cu Biblioteca Națională a României invită publicul bucureștean la concertul “MARA PRUNĂ ȘI INVITAȚII SĂI”.
Concertul este cu intrare gratuita si va avea loc în data de 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, ora 18.30, la Biblioteca Națională a României, sala Symposium.
Evenimentul se va bucura de prezența domnului Dean Thompson, Chargé d’affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și va fi introdus de doamna Jane Thompson.
La finalul concertului, în prezența domnului Thompson și a soției sale, clădirea Bibliotecii Naționale se va ilumina în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele cu autism.
Mara Prună – pian
Mara a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 2 ani și 5 luni, în prezent fiind diagnosticată cu Sindrom Asperger. Acum, Mara este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Începând cu anul 2010, este câștigătoarea a cinci ediții consecutive ale unor concursuri naționale de compoziție muzicală. În anul 2014 a primit distincția de „Young Ambassador of Talents” din partea companiei MOL România, ca semn de prețuire față de talentul său exceptional. Recent, a primit premiul special al președintelui, în cadrul concursului internațional de compoziție “Artistes en herbe”, Luxembourg 2015. În luna martie a acestui an i s-a acordat o bursă completă din partea prestigioasei școli de muzică The Purcell School din Marea Britanie, pentru a studia compoziția muzicală.
Eliza Puchianu – pian
Eliza este licențiată în pian principal de către Royal Irish Academy of Music în 2014 și are o carieră pianistică diversă, cuprinzând atât latura solistică cât și pe cea de membră a unor formații camerale. În noiembrie 2014 a fost premiantă a Freemasons Music Competition, în februarie 2014 a câștigat Yamaha Scholarship for Pianists și în 2013 a participat la Feis Coeil și a castigat Competiția Nordell. Activitatea sa europeană numără recitaluri în Ulm, Vilnius, Paris, Padova, Veneția, Bratislava, Viena, Insula Omului, Dublin. Eliza a căștigat numeroase premii, incluzând 11 premii întâi la concursuri naționale și internaționale între anii 1998-2014.
Mihai Pintenaru – clarinet
Mihai este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Prof. Nedelciu Ion. A început studiul clarinetului la vârsta de 12 ani, în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, urmând apoi cursurile Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, la clasa Prof. Iulian Rusu. Susține recitaluri la: Muzeul de Artă din Brașov, Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov, Facultatea de Muzică din Brașov, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Ambasada României din Paris, Antwerp – Belgia, Universitatea Națională de Muzică din București, Elice – Italia, Palatul Șuțu din București, Muzeul „George Enescu” din București etc., dar și în cadrul unor importante festivaluri (SIMN, MERIDIAN, BMFF, INNERSOUND, CHEI).
Raluca Ioana Stratulat – vioară
Raluca a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în anul 2003, Masteratul în cadrul aceleiași instituții în 2005 și titlul de Doctor în muzică 2010. Începând cu anii studenției a avut participări în cadrul a numeroase festivaluri de muzică clasică, a obținut o serie de premii naționale și internaționale și a sustinut concerte și recitaluri în România, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A. Din anul 2005 este și profesor de muzică de cameră la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” București.
Pentru detalii, contactați:
Camelia Olaru Raita
Tel.: 0722.324.791
E-mail: camelia.raita@raa.ro