Evenimente 2 Aprilie 2017

2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

„Împreună rupem barierele pentru autism – Să construim o societate accesibilă”

Anul acesta, cu ocazia zilei de 2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) atrage atenţia factorilor decidenți și publicului larg asupra dificultăților de integrare cu care se confruntă persoanele cu autism din România și familiile lor printr-o serie de evenimente.

În calitate de membru al Autism Europe, FEDRA promovează ideea de sprijin pentru persoanele cu TSA și de a crea o societate accesibilă. Mesajul de anul acesta al campaniei este unul pozitiv care îndeamnă la sprijin și colaborare pentru integrarea persoanelor cu TSA.

În zilele noastre, mulţi oameni ştiu câte ceva despre autism, dar foarte puţini înţeleg exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi a unei persoane cu autism. Discriminarea şi lipsa de înţelegere cu care se confruntă zilnic sunt unele dintre cele mai importante probleme. Înţelegerea acestor persoane ar fi primul pas în crearea unei societăţi mai incluzive şi mai accesibilă-tolerantă. O societate în care drepturile acestor persoane sunt respectate, iar ei sunt trataţi ca adevăraţi cetăţeni europeni cu drepturi şi libertăţi este idealul către care tind să aspire părinţii acestor copii şi profesioniştii care lucrează zilnic cu ei.

Descarca centralizatorul evenimentelor aici.

Gabriela PLOPEANU
Președinte FEDRA
contact@autismfedra.ro
0723 673 418