Exemple pozitive de integrare școlară a copiilor cu autism – întâlnire regională Baia Mare

fedra mai puternica

„ Viitorul copiilor noștri depinde de cât investim în educația lor și cum le suntem alături.”

Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autismului (FEDRA) împreună cu Asociația Autism Baia Mare, au organizat în data de 5 aprilie 2016 începând cu ora 10:00 la Hotelul Mara Baia Mare, masa rotundă cu tema “Promovarea exemplelor pozitive de integrare școlară a copiilor cu autism”.

La întâlnire au participat  reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai grădinițelor și școlilor care au integrat copii cu autism, ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copiilor Maramureș, ai Primăriei Baia Mare,  ai Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, membri ai ONG-uri interesate de problematica autismului și părinți.

În cadrul întâlnirii au fost discutate diferite aspecte referitoare la integrarea în şcoală a copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA), au fost prezentate rezultatele studiilor de caz realizate de 19 voluntari ai organizațiilor membre FEDRA și a fost discutată posibilitatea replicării modelelor de succes, identificate în 13 județe din țară, în alte școli și localități, în vederea creșterii șanselor de integrare educațională pentru copiii cu TSA. Prin promovarea exemplelor de succes documentate în studiile de caz, se dorește creșterea gradului de conștientizare la nivel local, atât în rândul profesioniștilor, al părinților dar și al persoanelor/ instituțiilor cheie implicate în procesul de integrare în școală a copiilor cu TSA. Raportul studiilor de caz precum și studiile de caz sunt disponibile pe site.

Propunerile discutate la nivel local precum și concluziile studiilor de caz pentru îmbunătățirea procesului de integrare a copiilor cu TSA vor fi incluse într-un document de poziție pe care FEDRA îl va înainta Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice în perioada următoare.

Proiectul FEDRA mai puternică în apărarea drepturilor copiilor cu autism a demarat la 1 noiembrie 2015, are o durată de implementare de 6 luni și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea totală a proiectului este de 43,818.00 euro, din care 35,055.00 euro finanțare nerambursabilă și 8,763.60 euro co-finanțare.

adobe acrobat pro crack ita iobit advanced systemcare 12.3 key

Contact:

Oana Pășălan – coordonator proiect

FEDRA

Tel: 0751.211.665

e-mail: oana.pasalan@autismfedra.ro

Iolanda Sztrelenczuk

Autism Baia Mare

tel. 0751089520

emai: office@autismbaiamare.ro

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org

footer fedra mai puternica fond ong